Aerobic Dance

loadimg.asp

Το Aerobic είναι για την γυμναστική ό,τι η καλή disco μουσική από την εποχή της ντισκομπάλας και της discotheque για την διασκέδαση. Παραμένει αναλοίωτο στο χρόνο και εξακολουθεί να έχει φαντικούς θαυμαστές, αμέτρητους "νοσταλγούς" και νέους που το εξερευνούν σαν να κάνουν μαθήματα ιστορίας επάνω στη γυμναστική και το χορό. Τα στενά κορμάκια, τα ατίθασα - ένεκα της περμανάντ - μαλλιά, οι πολύχρωμες γκέτες είναι πλεόν κλασικές αξίες στο χρηματιστήριο του fitness.
Τι σου προσφέρει:
Το Aerobic είναι η καλύτερη άσκηση για να κάψεις λίπος. Τρεις φορές την εβδομάδα από 50 λεπτά είναι αρκετά για να δεις σύντομα αποτελέσματα και να κάψεις ευχάριστα θερμίδες. Είτε είναι step, dance, hip , το Aerobic σου προσφέρει:

 • Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια να χάσεις κιλά
 • Αυξάνει την ενδορφίνη στον οργανισμό σου, πράγμα που σημαίνει πολύ απλά πως σου φτιάχνει τη διάθεση και διώχνει το στρες
 • Αυξάνει το οξυγόνο στους μύες, κάτι που σε βοηθά να αναπνέεις καλύτερα και βοηθά το μυικό σου σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά
 • Διευκολύνει τον ύπνο, αφού και καλύτερα αναπνέεις και το κυκλοφορικό σύστημα λειτουργεί πιο ομαλά
 • Σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, απαλύνοντας το αίσθημα του της χρόνια κόπωσης
 • Μπορεί οι ασκήσεις με βαράκια να ενδυναμώνουν τους μύες, με το Aerobic όμως θα σμιλέψεις όλο το σώμα και θα απαλλαγείς από το λίπος όπου κι αν αυτό βρίσκεται

Καλό είναι να ξεκινήσεις με ένα 10λεπτο ζέσταμα με streching για να ζεστάνεις τους μύες σου και να αποφύγεις τραυματισμούς. Επίσης, προσοχή χρειάζεται τελειώνοντας οι ασκήσεις, να μειώσεις την ένταση των κινήσεων και να χαλαρώσεις (κρυώσεις) τους μύες σου για να επαναφέρεις το σώμα χωρίς τραυματισμούς.

Aerodance

aerodance
 • Το χορευτικό αερόμπικ είναι ένα είδος αερόβιου προγράμματος που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της αερόβιας άσκησης, το χορό και το ρυθμό της μουσικής.
 • Το Hip-Hop, Funky, Latin είναι είδη χορευτικού αερόμπικ που είναι και η εξέλιξη του αερόβιου χορού, στα οποία κυρίαρχο ρόλο παίζει η μουσική αλλά και η διαφοροποίηση του στυλ.
 • Ο σκοπός του χορευτικού αερόμπικ εκτός από την σωματική εκγύμναση μέσω της κίνησης και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης είναι η διασκέδαση.

Cardio

cardio-fitness
 • Το fit for fun διαθέτει τα πιο συγχρονα αεροβια μηχανηματα της εταιρίας johnson.Επιλεξτε αυτό που σας ταιριαζει αναλογα με τον στοχο σας(μειωση βαρους - βελτιωση φυσικης καταστασης - αυξηση μεταβολισμου)
 • Οι ασκήσεις cardio είναι στην ουσία δραστηριότητες που δυναμώνουν την καρδιά, τους πνεύμονες και γενικότερα όλο το καρδιοαναπνευστικό σύστημα.
 • Η αερόβια άσκηση (Cardio) είναι σωματική άσκηση που σκοπεύει να βελτιώσει το σύστημα οξυγόνου στον οργανισμό μας. Αερόβια σημαίνει “με οξυγόνο” και αναφέρεται στη χρήση του οξυγόνου.
 • Η Cardio περιλαμβάνει αναρίθμητες μορφές προπόνησης, γίνεται συνήθως σε μέτριο επίπεδο έντασης σε μια σχετικά μεγάλη χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, το τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις και με συγκρατημένο ρυθμό είναι μία αερόβια άσκηση.

Cross fit

seaway crossfit logo1


Ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής έρχεται να επισκιάσει όλα τα άλλα. Το CrossFit κάνει θραύση στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Ανακαλύψτε το και ξεφύγετε από τη ρουτίνα του γυμναστηρίου.

Τι είναι το CrossFit

 • Το CrossFit αποτελεί ένα είδος «λειτουργικής προπόνησης», κάτι που σημαίνει ότι προετοιμάζει τους ασκούμενους για οποιαδήποτε σωματική τους ανάγκη που προκύπτει από τις καθημερινές τους ασχολίες. Έτσι, λαμβάνει υπόψιν όλες τις αθλητικές και φυσικές δραστηριότητες και εξετάζει τις προσαρμογές και τη βελτίωση των ικανοτήτων που μπορούν να προσφέρουν στον ασκούμενο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του CrossFit αποτελεί η μη εξειδίκευση. Στόχος του είναι να προετοιμάσει τους ασκούμενους για τυχαίες φυσικές προκλήσεις μέσα από ένα πρόγραμμα προπόνησης που δεν αποκλείει καμία τεχνική αθλητικής προπόνησης. Μια προπόνηση CrossFit μπορεί να περιλαμβάνει από ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής έως άρσης βαρών, σπριντ και τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Το CrossFit απευθύνεται σε κάθε υγιή ασκούμενο, είτε πρόκειται για εντελώς αρχάριο, είτε για έμπειρο είτε για αθλητή. η προπόνηση δεν εστιάζει μόνο στην δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των δέκα χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Δηλαδή, ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, αντοχή, ταχύτητα, ισχύς και δύναμη. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, και για όλους σχεδιάζουμε προσωπικά προγράμματα.
 • Όσον αφορά τους αγώνες Crossfit, οι συμμετέχοντες καλούνται να εκτελέσουν όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορούν σε προκαθορισμένες ασκήσεις και χρονικό διάστημα.

Η προπόνηση

 • Μια τυπική προπόνηση αποτελείται από κινήσεις απομόνωσης και παρατεταμένη αερόβια άσκηση. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πολυαρθρικές ασκήσεις και αερόβιο πρόγραμμα.
 • Η προσέγγιση του CrossFit αποσκοπεί στην συνετή εξισορρόπηση της αναερόβιας και της αερόβιας άσκησης ενώ το ασκησιολόγιο αποσκοπεί στην εξειδίκευση, την εξέλιξη και τις βέλτιστες προσαρμογές.

Hi - Low

hi low aerobic

Hi/Low ή mixed aerobic:

Είναι ο δημοφιλέστερος τρόπος αεροβικής συνδυάζοντας στοιχεία, τόσο από το Low όσο και από το High impact aerobic. Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει την ποικιλία στο πρόγραμμα και γίνεται αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των δυο ειδών aerobic του Hi/Low. Η ένταση είναι εναλλασσόμενη δίνοντας έμφαση άλλοτε στη χαμηλή και άλλοτε στην υψηλή.

Interval Trainning

spingirl

Τι κερδίζετε κάνοντας Interval Irainning

● Μία ώρα δράσης.
● Πολύ μεγάλες καύσεις λίπους.
● Σύσφιγξη στα πόδια, τους γλουτούς,τους κοιλιακούς, τα μπράτσα.
● Απώλεια κιλών και καλύτερη φυσική κατάσταση με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται η πιο έντονη μορφή αεροβικής γυμναστικής, καθώς σε ένα Interval Trainning Session καίμε γύρω στις 500-600 θερμίδες.
 Γίνεται προσομοίωση φυσικών διαδρομών με ανηφόρες, κατηφόρες και εναλλαγές στο ρυθμό, ανάλογα με τις αντοχές μας. Αυτό κάνει το spinning ακόμη πιο συναρπαστικό.

Τι είναι όμως το Interval Trainning:

Το Spinning είναι πρόγραμμα ομαδικής άσκησης ποδηλάτου σε εσωτερικό χώρο, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980, από τους Schwinn και Goldberg. Το Interval Trainning είναι μοναδικό ως προς την αποτελεσματικότητά του για την επίτευξη στόχων καλής φυσικής κατάστασης και υγείας. Είναι ένα από τα πιο έντονα προγράμματα γυμναστικής και βασίζεται στην χρήση ενός στατικού ποδηλάτου πάντα με την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου Interval Trainning Instructor.
Το Interval Trainning αποτελεί τον πιο εύκολο και ευχάριστο τρόπο καύσης 500-600 θερμίδων ανά προπόνηση. Πρόκειται για ολοκληρωμένη προπόνηση 45 λεπτών που στα προχωρημένα επίπεδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την σκληρή ποδηλασία σε εξωτερικό χώρο, καθώς η δυσκολία και η ένταση αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τα γυμναστήρια yava, το Interval Trainning είναι ένα πρόγραμμα εσωτερικής ποδηλασίας με μοναδικά οφέλη, προσφέροντας:

Αποτελεσματική άσκηση για κάθε επίπεδο αθλούμενουΕντυπωσιακή καύση λίπους (500-600 θερμίδες ανά 4λεπτά) Σύσφιξη και ενδυνάμωση σε πόδια, γλουτούς, κοιλιακούς και χέριαΚαλύτερη φυσική κατάστασηΒελτίωση της αερόβιας ικανότητας
Άριστο προπονητικό περιβάλλον
Δυνατότητα για ποδηλασία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες
Ομαδική προσπάθεια με ασύγκριτη ενέργεια
Διαφορετικά προγράμματα, που διατηρούν το ενδιαφέρον

 

Pilates

pilates

 

 • Η δημοτικοτητα του πιλατες αυξανεται  συνεχως, καθως ολο και περισοτεροι   λατρεις του fitness σε ολο τον κοσμο εμπιστευονται τις ασκησεις pilates για την ενδυναμωση των μυων τους ,την υγεια και ευεξια τους. Τα οφελη του pilates περιλαμβανουν την καλυτερη  σταση του σωματος ,την ενισχυση του κορμου (κοιλιακου,ραχιαιους),την ικανοτητα καλυτερης αναπνοις με συνεπια την   οξυγονωση του σωματος αποτελεσματικοτερα   και ακομη την ενισχυση της σεξουαλικης ευχαριστησης.
 • Το pilates συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αποκατάσταση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων, ενώ συστήνεται από τους ορθοπεδικούς και τους Φυσικοθεραπευτές ως η πιο ασφαλής μέθοδος εκγύμνασης για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Tae Bo Aerobic

Team TaeBo Logo
 • Το Tae-Bo aerobic είναι μια μοναδική αερόβια δραστηριότητα και ένα σύστημα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, που συνδυάζει τις πολεμικές τέχνες με το αερόμπικ. Είναι ένα πρόγραμμα πρόκληση, που συνδυάζει το Tae Kwon Do με το μποξ, παράλληλα με χορευτικές κινήσεις υπό τους ρυθμούς της μουσικής.
 • Ένα τυπικό πρόγραμμα Tae-Bo aerobic διαρκεί 60 λεπτά και αποτελείται από χορευτικά βήματα, απλά βήματα, κλωτσιές, γροθιές, χτυπήματα, χορογραφημένα σε μια σειρά συνδυασμών.  
 • Το Tae-Bo aerobic είναι μια πλήρης αερόβια δραστηριότητα, που προσφερει πολύ περισσότερα από το να κάψετε απλώς θερμίδες ή το περιττό λίπος. Καθώς αναπτύσσετε τη δύναμη, παράλληλα μπορείτε να αυξήσετε και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Πολλές γυναίκες προσελκύονται από αυτό το πρόγραμμα, αφού είναι μια μορφή προπόνησης αύξησης της δύναμης ενώ παράλληλα διασκεδάζουν!

Yoga

yoga sleep

Η Yoga είναι κατάλληλη για όλους. Υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου, μπορούν όλοι να κάνουν γιόγκα ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη φυσική τους κατάσταση.
Κάνοντας γιόγκα αποκτάτε υγιές πνεύμα, χαρίζει ανάλαφρη, θετική και χαρούμενη ψυχική διάθεση. Ακόμα έχετε ένα υγιές και δυνατό σώμα. Η γιόγκα έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει ακόμα και χρόνιες ασθένειες, ή ακόμα καλύτερα, σας βοηθά να μην αρρωστήσετε αφού είναι μέθοδος πρόληψης και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι λοιπόν αυξάνοντας την ενέργεια, την ζωτικότητα και την ευεξία σας μπορείτε να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις καθημερινές σας υποχρεώσεις και να είστε πολύ πιο δημιουργικοί.
Η γιόγκα είναι μία αρχαία πρακτική τέχνη περίπου 3000 χρόνων, η οποία διατήρησε τις ρίζες της στην Ινδία και διαδόθηκε στη δύση από τον μεγαλύτερο σύγχρονο γιόγκι τον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, που γεννήθηκε στην Ινδία, στα τέλη του 19ου αιώνα και ξεκινώντας από την Αμερική, μετέδωσε τη γιόγκα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η γιόγκα μας βοηθάει να έχουμε ενέργεια, ένα υγιές σώμα και πνεύμα, μας χαρίζει ηρεμία και αυξημένη συνείδηση, είναι μία κύρια μέθοδος διαλογισμού, η οποία μέσω τακτικής  εξάσκησης σοφών τεχνικών, καλλιεργούν το σώμα και το νου μας.

 Τι μπορεί να κάνει για σένα η γιόγκα:
Σωματικά οφέλη:
Δημιουργεί ένα τονισμένο, εύκαμπτο, και ισχυρό σώμα. Βελτιώνει την αναπνοή, την ενέργεια, και τη ζωτικότητα. Βοηθάει τη διατήρηση ενός ισορροπημένου μεταβολισμού. Προωθεί την καρδιά και κυκλοφοριακή υγεία. Ανακουφίζει τον πόνο. Βοηθάει να φαίνεται και να αισθάνεται κανείς νεότερος από την ηλικία του. Βελτιώνει την αθλητική απόδοση.
Τα διανοητικά οφέλη:
Βοηθάει στη χαλάρωση και πως να χειρίζεται κανείς αγχωτικές καταστάσεις ευκολότερα. Διδάσκει πως να ηρεμεί το νου για να μπορεί κανείς να στρέψει την ενέργεια του εκεί που θέλει – σε μία δύσκολη θέση γιόγκα ή στο γραφείο. Ενθαρρύνει τις θετικές σκέψεις και την αποδοχή του εαυτού.
Τα πνευματικά οφέλη:
Χτίζει τη συνειδητοποίηση του σώματος, των συναισθημάτων, του κόσμου που περιβάλλεται και των αναγκών των άλλων. Προωθεί μια αλληλοεξάρτηση μεταξύ του μυαλού, του σώματος, και του πνεύματος.

Zoumba

zumba-feature

Βελτίωση της ψυχικης καταστασης.

 • Η εν λόγω μορφή άσκησης που διδάσκεται σε γυμναστήρια αλλά και σχολές χορού, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γυμναστή διασημοτήτων Beto Perez, ο οποίος ανέπτυξε την εν λόγω μέθοδο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κoλομβία στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η ιδέα ήρθε σχεδόν τυχαία όταν ο γυμναστής έφτασε στο μάθημά του και συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει να φέρει μαζί την κασέτα με τη μουσική. Έτσι, πήρε μια κασέτα με λάτιν τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητό του και έτσι γεννήθηκε η Zumba.
 • Η Zumba® συνδυάζει τους κλασικούς λάτιν ρυθμούς με εύκολες ασκήσεις που γίνονται σε πιο αργό ή γρήγορο ρυθμό ενώ ταυτόχρονα. Διατηρούνται και στοιχεία της αεροβικής με κινήσεις αντοχής που βοηθούν στην τόνωση και γράμμωση των μυών. Από τον Ιούλιο του 2009 η Zumba διδάσκεται σε πάνω από 40.000 μέρη σε 75 χώρες ενώ χιλιάδες είναι τα άτομα που κατέχουν τα dvd της εν λόγω γυμναστικής.
 • Τι κάνει τη Zumba ξεχωριστή;

Στην πράξη η Zumba περιλαμβάνει λίγο από "salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco", αλλά και χορό της κοιλιάς. Έτσι, καις θερμίδες, τρέχεις τον μεταβολισμό σου και δεν βαριέσαι εύκολα. Ταυτόχρονα, με την δημοσιότητα που έχει γνωρίσει και το "So You Think You Can Dance" και το "Dancing With The Stars", ο χορός είναι πιο δημοφιλής από ποτέ.


Αρχικά, μπορεί να θέλεις λίγο χρόνο για να εξοικιωθείς με τα βήματα αλλά γρήγορα, η καρδιά σου θα δουλεύει στην εντέλεια, το λίπος στο σώμα σου θα μειωθεί και θα φτάσεις να καις μέχρι και 700 θερμίδες. Όσο έχουν κάνει Zumba μιλούν για μια γιορτή της γυμναστικής και επειδή ο ρυθμός μια είναι αργός και μια πιο γρήγορος, δεν μένεις τελικά χωρίς ανάσα. Ταυτόχρονα χάνεις κιλά αλλά το πιο βασικό, χάνεις πόντους και αποκτάς αυτοπεποίθηση!

Μυική Ενδυνάμωση

bodybuilding
 • Ξεχάστε τους φουσκωμένους μυς των bodybuilders ή τους αθλητές που σηκώνουν άπειρα κιλά. Η γυμναστική με βάρη είναι για όλους. Φτάνει, βέβαια, να ξέρουν τους κανόνες για ασφαλή και αποτελεσματική προπόνηση!
 • Μυϊκή δύναμη σημαίνει να έχει κάποιος μυς που μπορούν να σηκώνουν βαριά αντικείμενα (δύναμη) και να δουλεύουν κάποιο χρονικό διάστημα πριν κουραστούν (μυϊκή αντοχή). Τα αποτελέσματα της μυϊκήςενδυνάμωσης θα τα δείτε στην καθημερινή σας ζωή, καθώς θα σηκώνετε ευκολότερα διάφορα βάρη, θα περπατάτε και θα ανεβαίνετε σκάλες πιο άνετα, αλλά και θα σταματήσουν τυχόν πόνοι ή ενοχλήσειςστη μέση, τον αυχένα και τις άλλες αρθρώσεις.

Τι θα κερδίσετε:

● Αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, που σημαίνει ευκολότερη διεκπεραίωση των καθημερινών σας εργασιών.

● Αύξηση του βασικού μεταβολισμού, που σημαίνει καύση περισσότερων θερμίδων ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας (όταν δεν κάνετε γυμναστική ή άλλες σωματικές δραστηριότητες).

● Διατήρηση του μυϊκού ιστού, που αρχίζει να μειώνεται μετά την ηλικία των 30 ετών.

● Αύξηση της οστικής πυκνότητας, ιδιαίτερα σημαντική στις γυναίκες μετά από κάποια ηλικία για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

● Βελτίωση της ισορροπίας και της στάσης του σώματος.

● Προστασία των αρθρώσεων και μείωση των ενοχλήσεων, των πόνων και των τραυματισμών.

● Καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους.

Βρείτε μας στο χάρτη

Επικοινωνία

Fit For Fun Gym
Μαρίνα Λευκάδας
ΤΚ 31308  Ελλάδα
info@fitforfungym.gr